Kære alle,

 

Hermed sendes de første oplevelser fra vores californiske liv. Oplevelserne starter allerede i Kastrup med en taske der ikke var kommet med i lufthavnen, hvor Rebecca reddede os ved at hente den hjemme hos sig selv. Det er det der sker når man har 9 stykker bagage. Vi er kommet godt herover og med stilJ. Vi blev alle opgraderet fra København til Seattle og fløj derfor på Business, og det gjorde bestemt turen meget behageligere. Ungerne fik sovet 3-4 timer, i en stol, der jo faktisk kunne lægges helt ned. Og der var jo servicering hele tiden, så vi manglede bestemt ikke noget.

Billede af Mille og Oliver i flyveren

 

I Seattle gik det hele glat og vi fik alle taskerne med til den næste flyver. I flyveren til San Francisco begyndte ungerne at være meget trætte og noget kede af det, men hvad kan man også forvente når klokken dk-tid er 3 om morgenen. Vi synes ungerne har klaret turen flot.

Da vi ankom til San Francisco gik vi lige op til bagagebåndet, hvor Kasper (Asgers kollega og ven) stod og ventede. Vi fik fat i et par bagagevogne og alle vores tasker i løbet af 20 minutter. Kasper havde taget deres minibus ud for at hente os og kørte os til Positano Circle, hvor han også havde hentet vores nøgle til huset. Da vi kom ind havde Kathleen (vores landlord) stillet en flaske champagne i køleren og Kasper og Lene (hans hustru) havde handlet de mest nødvendige ting til os. Mælk, cherrios, frugt, øl, smør, havregryn, kanel, sukker (til kanelsukker på havregrødenJ). Ligesom Kasper og Lene også havde sørget for en luftmadras til ungerne og nogle dyner og betræk til os.

Kasper tilbød os at vi kunne låne deres bil nr. 2, så Asger kørte derfor Kasper hjem og fik lige lidt campingservice med tilbage. Vi faldt alle hurtigt i søvn den aften. Men pga. jetlag var vi også tidligt på den igen torsdag. Efter lidt morgenmad og frugt kørte vi på vores første shopping tur.

 

 

Til Target, hvor vi fik handlet til frokost og aftensmad. Oliver gik og drømte om pasta med kødsovs, og hvordan laver man det uden gryder, derfor gik den næste tur til Ikea (!!!!), hvor vi også kunne kigge på køjeseng til ungerne. Vi købte en del småting heriblandt 2 pander og 3 gryder til 14 $ ( ca. 85,-) og vi fik købt en køjeseng til ungerne. Den kunne dog ikke komme med i bilen af indlysende grunde, så derfor måtte vi bestille en levering til den. Men den kunne desværre først komme fredag, til ungernes store ærgrelse. Torsdag aften fik Asger afleveret Kaspers bil tilbage, men fik hentet vores egen hos udlejningsfirmaet, en Ford Mustang convertible. Det er helt fantastisk at køre uden tag på. J, dog blæser det lidt meget og håret på pigerne skal lige under kontrol først. Clara får hat på og Mille sætter det bare op. Men der må nok en hat til også. Torsdag var jo også vores bryllupsdag og den blev fejret med pasta og kødsovs og lidt Matadormix fra Milles far.

Fredag kom køjesengen som aftalt om formiddagen og det tog ikke lang tid at samle den. Ungerne synes det var godt at lege i den.

 

 

 

Igen var dagen præget af indkøb og lidt praktiske ting som tøjvask og bilen skulle lige byttes, da den havde en mislyd. Den blev heldigvis byttet uden problemer til en mage til.

Vi var herefter i Costco, en butik som Metro, og her er alt bare meget større. Vi ville købe noget bacon, men den mindste pakke skiveskåret var på 2,5 kg!!!!! Så bacon må finde i Target eller Nobb Hill.

Vi er ved at få styr på vaskemaskinen om end den ser meget anderledes ud end dem vi kender. Der er fx ikke nogen sæbeskuffe. Vaskepulveret skal bare ned til tøjet og skyllemidlet ned i et rør. Den vasker fint og hurtigt. Lufttørring er ikke noget de gør meget i, så der skal lige opstøves et tørrestativ og nogle klemmer.

Lørdag kom Kathleen, da der skulle laves noget ved komfuret og hun havde bestilt en til at komme og reparere det mellem 9 og 11.

Vi har igen været på jagt efter nogle ting til huset. Heriblandt internet, TV og telefon. De kommer fra Comcast (deres blanding af Canal Digital og TDC) på torsdag og installerer det hele. I mellemtiden må vi ’nøjes’ med usikret netværk i nabolagetJ vi har købt en mobil til Mille, men uden amerikansk udstedt ID er det svært at få fat på. Men vi har købt en med talttidskort til. Det er ikke ligeså udbredt et mobilnet de har her og priserne er også noget andet end hjemme i DK. Men vi har fået en god deal, så vi kan snakke og sende smser gratis indbyrdes og det er gratis at sende og modtage fra DK i startenJ.

Vi var lørdag inviteret til Kasper og Lene og spise og det var rigtig hyggeligt. Amir (endnu en kollega), hans hustru, Marianne og deres store dreng Julian var der også. De er også lige ankommet til SF, hvor de også skal være i ét år. Ungerne fik leget rigtig meget med Kasper og Lenes børn, Tobias på 4 og Rebecca på 7. Dem kommer vi nok til at se lidt mere til.

Søndag var afslapning og pool-tid. Asger gik i poolen med ungerne og Mille tog på lille shoppingtur med ’taget af’. Vi var også en lille tur i IKEA for at bytte noget af det vi havde købt og ungerne ville meget gerne i Smaaland, selv om de ikke kunne engelsk.

Asger startede arbejde mandag og Mille og ungerne kørte ham til arbejde og han kørte hjem i Kaspers bil. Igen var der tur til poolen, denne gang i løbet af dagen og ungerne elsker detJ.

 

Tirsdag gik jagten ind på preschool til Clara og Oliver. Vi er dog mere og mere overbevidste om at Oliver skal starte i skole, da de har gode forudsætninger for at tage sig af børn med engelsk som andet sprog. Men vi skal snakke med skolen i næste uge.

Clara har været på besøg i hendes preschool og skal formentligt starte i pre-kindergarten onsdag d. 5. september. Clara var meget utilfreds med at jeg Mille ikke gik, da vi var på besøg. Hun var HELT klar til at begynde.

 

Fortsættelse følger...